Menneet esitykset

Menneet kantaesitykset

2017
Ulkopuolella, Ensi-ilta 3.5.2017 Joensuu taidemuseo Onni
Työryhmä: Rauli Katajavuori & Olli Vainionpää

Olipa Kerran sirkus, Ensi-ilta
ohjaus: Markus Nivala
Työryhmä: Markus Nivala, Emma Räisänen, Antti Nerg, Matti Koskela

2016
Sirkusta Suomesta -kiertueteos. Ensi-ilta 20.9.2016 Sortavala
Työryhmä: Rauli Katajavuori/Mika Formunen, Antti Nerg, Markus Nivala, Emma Räisänen, Pekka Kumpulainen, Laura Vurojoki-Elo, Antti Koukonen (Ääni), Vespa Laine (valot)

Lennä, lennä Ensi-ilta la 9.4 klo 15, Barker Teatteri
Työryhmä: Antti Nerg, Markus Nivala, Emma Räisänen, Pekka Laamnen

2015
Yhden miehen sirkus, Joensuu Joulukuu 2015
Tiuku & Tuisku: Jouluinen sirkusesitys, Turku, Marraskuu 2015

2014
MANIFESTI 12.11.2014
Viihdytysjoukot, ulkoilmaversio Turku 8.8.2014
Unboxing Rauma 25.7.2014
Biathlon World Cup-tilausteos, Joensuu 14.3.2014

2013
Taikaa ja sirkusta-show, Helsinki 3.12.2013
[heresy] cirko, Helsinki, 25. -28.9.2014

2012
Helsinki 200-years as capital –show, Helsinki 4.12.2012

2011
Kannumiehen kumma sirkus, Barker-teatteri Turku 13.4. 2011
Godspeed Baby! Turku 22.8.2011

2010
Onni kiertää Helsinki, 12.4.2010

2009
Kuningasohjus

2008
Gathering Storm, Barker-teatteri Turku 10.12.2008

2007
Varjot, Helsinki

2006
Varjoja Paratiisista, Turku 8.4.2006
Oi Ihana Panama, Orivesi 28.10.2006.
Sirkus Onnen Kesäkiertue 2006

2005

(ei kantaesityksiä)

2004
Herra Onnin seurue, Espoo 2.6.2004

2003
Happy Piknik
Sirkus Onni, Espoo

2002
Susirajan sirkus, Joensuu 13.12.2002
Onni, Espoon kesäsirkus Heinäkuu 2002

2001
Maailman suurin pieni sirkus, Joensuu

2000
Art Group Epilä: Taidetta, viihdettä, jongleerausta?

1999
Silmu, Turku

1998
SÄRÖ, Helsinki 10.2.1998

1997
Syttymisestä, Turku

1996
Miniveljien susisirkus, Oi Ihana Panama


Kannumihen kumma sirkus
Ohjaus, käsikirjoitus: Samuli Männistö
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Nuket: Laura Poranen
Esiintyjät: Miika Nuutinen, Samuli Männistö

Mitä tapahtuu kun tavallinen kannu herää henkiin? Kasvaako jokaisesta kannusta oikea sirkustirehtööri? Mitä kannumiehen sirkuksessa esitetään? Onko kannumiehen sirkuksessa mikään mahdotonta? Tässä esityksessä taiteilijat esittävät sirkusartisteja. Nyt ollaan sirkuksessa.

Tanssii diabolon kanssa
Turun Sanomat 15.4 2011 02:31:36
• Sirkus Supiainen: Kannumiehen kumma sirkus. Ohjaus Samuli Männistö, valosuunnittelu Vespa Laine, nuket Laura Poranen, musiikit Motion trio, Michael Nyman, Harry Connick Jr.
Ensi-ilta 13.4. Barker-teatterilla.

Sirkus Supiaisen tyyliin ei ole kuulunut sirkusspektaakkelien tarjoaminen, eikä sitä tee Kannumiehen kumma sirkuskaan. Esityksen mentaliteettia voisi pikemmin nimittää kaveripiirisirkusteluksi, pienimuotoiseksi esittämiseksi, jossa esiintyjien ja katsojien välillä on kaverillinen suhde.

On viehättävää, kun jonglöörit Samuli Männistö ja Miika Nuutinen vaikuttavat iskevän silmää katsojille, joko kuvaannollisesti tai välillä kirjaimellisestikin. Esimerkiksi silloin, kun roolihahmon viiksimaski vinoutuu tai diabolo lentääkin videotykin päälle, tuskin tarkoituksella.

Esityksen kulkua sitoo yhteen kannumiehen taikatemppuja tekevä ja musisoiva nukkehahmo, yhdenlainen sirkustirehtööri. Erilaiset jongleerausnumerot ja tikkailla tasapainottelu seuraavat toisiaan paikoitellen hienosti toimien, paikoitellen vähemmän hienosti.

Männistö ja Nuutinen muuttavat roolihahmojaan numerosta toiseen, joten eteen tuodaan niin pöyhkeää ranskalaista baskeripäätä kuin kurimuksessa kärsivää sirkuseläintä. Nähdään esityksessä huima lentävä trapetsi -numerokin, tosin tietokonepeliversiona.

Miesten meininkiin kuuluu ajoittain ironinen ja jopa ivallinen asenne. Iva tuntuu suuntautuvan estetisoivaa sirkustaidetta kohtaan. Herkullinen on kohtaus, jossa Männistö tanssii diabolon kanssa poeettisen soolon Michael Nymanin pianon helistessä musiikkina.

Näkymästä syntyy kliseinen kimppu, jossa tunnelmamusiikki ja tunnelmavalaistus sekä herkkä liike yhdistyvät parodian hengessä. Tanssia ei voi katsoa nauramatta, sillä sen pilkka on niin ilmeistä. Kohtauksessa on terävyyttä, jota soisi esityksen kulkuun enemmänkin.

KAISA KURIKKA

Onni kiertää
Ohjaus ja käsikirjoitus: Samuli Männistö
Nuket: Laura Poranen
Esiintyjät: Samuli Männistö ja Miika Nuutinen
ensi-ilta 6.4. 2010

Iltapäiväkerho kiertue Helsingissä yhteistyössä Helsingin kaupungin opetusviraston kanssa. 20 esitystä huhti- toukokuussa 2010. Yleisöä noin 2000 henkilöä.

flv:http://juggling.tv/flvideo/3071.flv 480 370]

Gathering Storm

Ohjaus, lavastus ja valosuunnittelu: Samuli Männistö
Esiintyjät: Samuli Männistö, Miika Nuutinen
Ensi-ilta Barker-teatterissa Turussa 2008

Sirkus on muutakin kuin säihkettä.
Miika Nuutisen jongleeraus sujuu myös työhaalarissa. Sirkusremonttia totisin elein
• Sirkus Supiainen: Gathering Storm.
Ohjaus Samuli Männistö,
musiikki Godspeed you black emperor!.
Ensi-ilta 10.12. Barker-teatterissa, Turun vapaan tanssin näyttämöllä.

Sirkus Supiaisen jonglöörien Samuli Männistön ja Miika Nuutisen uusi esitys on totisten miesten toimintaa. Vajaan tunnin mittaisen esityksen aikana miesten naamat pysyvät pe­rusilmeessä. Tässä nykysirkusesityksessä ei hymyillä väkinäisesti tai oteta yleisöön suunnat­tuja poseerausasentoja vaan pysytellään ytimessä eli käsien t yö ssä. Juuri tässä onkin Gathering Storm -esityksen peruspointti. Se asettuu vastoin perinteisten areenasirkusesitysten mentaliteettia , esiintyjyyttä ja spektaakkelinomaisuutta kaikilla tasoil­laan. Esitystä on vaikea katsoa suhteuttamatta sitä perinteisempään sirkusilmaisuun. Männistö ja Nuutinen on puettu oransseihin haalareihin kuin alleviivaamaan heidän teke mään­sä sirkusremonttia. He ovat keskittyneet täysin duuninsa tekemiseen eli tasapainotteluun tikkailla ja ennen kaikkea jongleeraamiseen. Välillä pyyhitään hikeä pois, sillä sirkuksen tekeminen on hikistä meininkiä eikä mitään henkistä silottelua. Miesten totisuus alkaa vähän naurattaakin esityksen kuluessa. Kanadalaisen Godspeed you black emperor! -yhtyeen Lift Your Skinny Fists Like Anten­nas to Heaven -levyn (2000) kaksi puolta soitetaan vinyylisoittimella. Miehet itse vastaavat valaistuksen muutoksista kääntämällä valopöydän pöniköitä tarvittaessa. Tee se itse -asenne kyllästää esityksen kauttaaltaan, mutta kyse ei ole kotikutoisuudesta vaan pelkistämisestä ja paljaudesta. Esitystä on ilo katsoa. Miehet jongleeraavat yksin ja yhdessä, palloilla ja keiloilla, diabololla eikä keskittyminen herpaannu vaikka kaikki ei aina toimikaan. Esityksen väreet noudattavat musiikin menoa, ja hienoon kliimaksiin tullaan loppupuolella. Miehet jongleeraavat hurjassa vireessä mattamuo­visen, katosta laskeutuvan peitteen takana, jolloin katsojat näkevät kaiken kuin sumussa tai varjoesityksenä. Silloin ollaan myrskyn silmässä ja kaaosmaisuus korostuu. Vaikutelma on hieno, sillä jon­gleerauksen säännönmukaisuus alkaa hajota ja saada aggressiivisiakin piirteitä.

KAISA KURIKKA Julkaistu Turun Sanomissa 12.12.2008

HS 26.1 2009
Jussi Tossavainen yhteiskritiikissä

Gathering Storm -esityksestä ‘… Sirkus Supiainen on Gathering Storm -teoksessa yhtä kuin kaksi jonglööriä eliSamuli Männistö ja Miika Nuutinen. Teos on tehty niin antiviihdyttäväksi, kuin on mahdollista. Män­nistö jopa antaa luvan vastata kännyköihin esityksen aikana. Työhaalareissaan miehet toistavat konemaisia koreografioitaan, väliin jopa selin yleisöön. He tahkoavat urakkaansa totisin ilmein ja käyvät itse hoitamassa valo -ja äänipöydän säädöt. Vieraannutavaa, jos mikä. Esityksessä on tarkoituksellista suorittamisen makua; hoidetaan putkeen sarja temppuja eikä jäädä odottelemaan kiitoksia. Samuli Männistön koreografiat ovat aina olleet kiehtovia ja yllätyksellisiä, eikä tämäkään esitys tee poikkeusta. Godspeed you Black Emperor – yhtyeen rahiseva vinyyli on tehokas tausta teokselle.’

Nykysirkuksessa taitelija tekee kaiken itseCircus Ruska -nykysirkusfestivaali,

Sirkus Supiainen: Gathering Storm Pakkahuone 24.1.2009

Vain puhuria

Miika Nuutinen ja Samuli Männistö pyrkivät jongleeraamalla seuraamaan isiensä työn­teon periksiantamatonta puurtamista. Jos suomalainen mies onkin selkä hiessä, vaiti ja ilmeettömänä hakannut hehtaaritolkulla metsää, Nuutisen ja Männistön palloilla ja keiloilla taiteilu jää poikien leikin tasolle. Taitoa ja rytmitajua miehiltä toki löytyy, mutta teoksena Gathering Storm on kypsymätön ja jäsentymätön. Teoksen jälkeen jää miettimään, oliko tässä nyt muuta näkökohtaa, kun katsoa kaverusten harjoittelua? Merja Koskiniemi/ Aamulehti

Varjot
Ohjaus, valosuunnittelu, esiintyminen: Samuli Männistö
kesto 25min
2007

Varjoja paratiisista

Ohjaus: Samuli Männistö
Lavastus: Laura Poranen
Valosuunnittelu: Timo Ollila
Esiintyjät: Laura Poranen ja Samuli Männistö

Varjoja paratiisista on tummasävyinen kuvausihmissuhteesta ja elämän varjoisista hetkistä. Esitys kertoo luottamuksen tavoittelusta, tasapainottelusta valon ja varjon rajamaalla. Varjoja paratiisista yhdistää jongleerausta, nukketeatteria ja musiikkia aikuisille tarkoitetuksi tunnelmateatteriksi. Esitys on sanaton.
Esityksen kesto on 50 minuuttia.

Ensi-ilta Brinkkalan kassaholvissa Turussa 8.4.2006.

Esityksiä mm. Reikäreuna –elokuvafestivaalilla, Elävät Nuket –tapahtumassa, 531- Uuden jongleerauksen festivaalilla ja Kesäaika päättyy – teatterifestivaalilla.

Oi ihana Panama

Janoch/Männistö
Ohjaus ja dramatisointi: Samuli Männistö
Lavastus ja nukenrakennus: Laura Poranen
valosuunnittelu Timo Ollila
Esiintyjät: Samuli Männistö, Sakari Männistö, Laura Poranen, Miika Nuutinen
kesto 45min

Esityksen ensi-ilta oli joulukuussa 2005 Suoja-teatterissa Orivedellä. Tämä sirkusteatteriesitys vieraili mm. Helsingin Malmitalossa 28.10.2006.

Maailman suurin pieni sirkus

Ohjaus: Samuli Männistö
Puvustus: Laura Poranen ja työryhmä
Nuket ja lavastus: Laura Poranen
Esiintyjät: Samuli Männistö, Laura Poranen, Miika Nuutinen

Maailman pienin suuri sirkus on kahden sirkustaiteilijan ja nukketeatteritaiteilijan kevyt ja hauska kokoperheelle sopiva sirkusesitys, jonka kesto on noin 30 minuuttia.

Esityksessä kerrotaan sirkuksesta ja sen historiasta käyttäen esimerkkinä esityksessä esitettäviä sirkusnumeroita. Esityksessä on mukana niin tasapainoilu, jongleeraus, klovneria kuin eläinnumeroitakin. Esityksen rakenne noudattaa perinteisensirkusesityksen rakennetta alusta loppuun.
Kesto: 30 minuuttia valmistumisvuosi: 2004

Esitys toteutettiin osana Majakkaperävaunuprojektia Joensuussa ja sitä esitettiin pienillä syrjäseutujen kouluilla, joissa harvemmin kukaan vierailee.

Happy Piknik
Esitys ja esiintyjät: Samuli Männistö, Sakari Männistö, Laura Poranen
Puvustus: Työryhmä
Valo ja ääniteknikko: Sampo Kurppa

Sirkus Supiaisen seikkailut olohuonesirkuksen parissa jatkuvat.
Sirkus Supiaisen esiintyjät lähtevät piknik retkelle Norjaan ja ottavat eväikseen niin vanhaa kuin uuttakin esitymateriaalia.
Kesto: 40 minuuttia
valmistumisvuosi: 2003

Susirajan sirkus

Esitys ja esiintyjät: Samuli Männistö, Sakari Männistö, Laura Poranen,

Miika Nuutinen, Emilia Kaasinen
Puvustus: Työryhmä
Videot: Emilia Kaasinen ja työryhmä

Sirkusta, musiikkia ja huimia temppuja vailla minkäänlaista tyylimaksua. Olohuonesirkusta vaativille katsojille. Susirajan sirkus on kuin eiliset munkit. Sirkus Supiaisen esiintyjät kokoontuvat yhteen ja pitävät yhteisen kevätjuhlan jossa he esittävät sirkusnumeroitaan niin tavallisilla kuin erikoisemmillakin välineillä. Arkipäivän sirkusta jossa tärkeintä ei olekaan ne paljetit vaan tossut.

Kesto: 1 tunti
Ensi-ilta Joensuun TeatteriMontussa
valmistumisvuosi: 2002

Silmu

Silmu from Supiainen on Vimeo.

Esitys ja esiintyminen: Samuli Männistö, Sakari Männistö, Laura Poranen
puvustus: Laura Poranen
Valot: Timo Ollila

Kolme jonglööriä, kahdet tikapuut, laatikoita sekä palloja ja keiloja, esinemanipulaation ja jongleerauksen keinoin, tarina kiusaamisesta, kasvamisesta ja hyväksynnästä.
Kesto: 35 minuuttia
valmistumisvuosi: 1999

SÄRÖ
Esitys ja esiintyminen: Samuli Männistö, Sakari Männistö, Laura Poranen
puvustus: Laura Poranen
Valot: Työryhmä
Kesto: 35 minuuttia
valmistumisvuosi: 1998

Kolme jonglööriä ja tikapuut! Suuret määrät maailman tuskaa huumoria unohtamatta. Sirkusta parempaa tulevaisuutta odottaen.

Syttymisestä
ohjaus: Samuli Männistö
musiikki: Timo Heikkinen
puvustus: Laura Poranen
Valosuunnittelu: Esa Pukero
Esiintyjät: Samuli Männistö, Laura Poranen, Timo Heikkinen

Syttymisestä on tulinen sirkusperformanssi sisältäen, tulta, taiteellista haahuilua ja rumpumusiikkia.
Kesto: 30 minuuttia, Ensi-ilta Köysiteatteri, Turku valmistumisvuosi: 1997

a href=”http://supiainen.com/wp-content/uploads/2010/11/syttymisestä.jpg”>

Esitykset Sirkus Onni nimen alla
Sirkus Onnen perustivat vuonna 2002 Samuli Männistö, Laura Poranen, Petteri Jakobsson ja Tatu Tyni. Pyrkimyksenä oli viedä sirkusta Espooseen. Ajan kuluessa tuon työryhmän intressit muuttuivat ja muut projektit tulivat tärkeämmiksi. Tällöin Sirkus Supiainen adoptoi Sirkus Onnen. Nykyisin Sirkus Onnesta vastaavat pääasiassa Samuli Männistö ja Laura Poranen. Sirkus Onnen taru ei ole päättynyt.

Sirkus Onnen Kesäkiertue 2006

Ohjaus: Samuli Männistö
Nuket ja lavastus: Laura Poranen
Musiikki: Antti Hynninen
esiintyjinä: Samuli Männistö, Miika Nuutinen, Laura Poranen, Antti Hynninen

Ensi-ilta 7.6.2006 Matinkylän asukaspuisto, yhteensä 18 esitystä Espoon asukaspuistoissa ja kesätapahtumissa, katsojia kiertue keräsi yli 5500.

Sirkus Onni menee sinne missä ihmiset ovat
Sirkus Onnin kesäkiertue kiersi kuluneen kesän aikana espoolaisia asukaspuistoja ja kesätapahtumia. Ulkoilmaesityksiä oli kesäkuun aikana yhteensä 18. Esityspaikat vaihtelivat suuresti, välillä esitys oli nurmikentällä, usein asukaspuiston pihalla, tapahtumateltassa tai jopa kesäteatterissa. Kevyesti matkustava esitys oli mahdollista laittaa pystyyn melkein mihin tahansa. Sirkus Onnin sirkuskoju oli pystyssä vartissa ja pienen lämmittelyhetken jälkeen esitys saattoi alkaa.

Tämän kesän sirkusteatteriesitys kertoi sirkuksen tirehtööristä Herra Onnista ja hänen hilpeistä sirkuslapsistaan. Nelihenkisen seurueen esitys sisälsi akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja kuten sirkuksissa ennen, myös runsaasti nukketeatteria. Nukketeatterin keinoin sirkuksen ohjelmanumerovalikoima laajeni, ja esityksessä nähtiin myös eläinten kesytystä ja nuorallatanssia. Oman ainutlaatuisen sirkustunnelman esitykseen toi Antti Hynnisen yhden miehen sirkusorkesteri.

Katsojia Herra Onni seurueineen keräsi pitkälti yli 5000. Koko perheelle suunnattu esitys riemastutti sirkusperinteitä kunnioittavalla ohjelmallaan ja ilahdutti myös lipun hinnoillaan. Espoon kaupungin ja Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston tukemana esityksiin oli kaikilta katsojilta vapaa pääsy. Kiertueen toiminta-ajatuksena oli mennä sinne missä ihmiset ovat ja tarjota laadukasta sirkusteatteria kaikenikäisille katsojille.

Sirkus Onnin tarkoituksena on tarjota aitoja ja yhteisöllisiä teatterikokemuksia niin lapsille kuin heidän vanhemmilleen. Sirkus Onnin kesäkiertue sai paljon positiivista palautetta katsojilta, monelle sirkusteatteriesityksen vierailu muodostui yhdeksi kuuman kesän kohokohdista. Poikkeuksellinen kesä suosi ulkoilmaesiintyjiä, vain kerran sataa tihkutti hieman. Muuten esityksissä nautittiin lämmöstä ja auringonpaisteesta. Välillä liiankin kanssa, esiintymisasuissa oli varsin kuuma ja välillä hiekkakentillä saattoi pölistä akrobatian aikana niin, ettei hetkeen nähnyt eteensä.

Sirkus Onnin kesäkiertue on jatkoa neljä vuotta sitten alkaneeseen espoolaiseen kesäsirkusperinteeseen. Aikaisempina vuosina Sirkus Onni kahdesti on pystyttänyt aidon sirkusteltan Espoon kulttuurikeskuksen pysäköintialueelle ja vieraillut yhden kesän Espoon kaupunginteatterin Kahvila Sakarissa.

Sirkus Onni –työryhmän esiintyjät ovat alansa koulutettuja ammattilaisia. Ryhmän kokoonpano vaihtelee hieman tilanteen ja esityksen mukaan. Tänä kesänä Sirkus Onnin kesäkiertueella yleisöä viihdytti sirkustaiteilijat Samuli Männistö ja Miika Nuutinen, sirkus-ja nukketeatteritaiteilija Laura Poranen sekä muusikko Antti Hynninen. Koko ryhmälle on useiden lastenteatteriesitysten myötä kertynyt vankka kokemus nimenomaan lapsille ja nuorille suunnatun teatterin tekemisestä.

Herra Onnin seurue 2004

Ohjaus: Samuli Männistö
Lavastus: laura Poranen
Valosuunnittelu: Eero Auvinen
Musiikki: Antti Hynninen
Esiintyjinä: Samuli Männistö, Tatu Tyni, Petteri Jakobsson, Laura Poranen, Antti Hynninen
ensi-ilta Espoon kaupunginteatterin Kahvila Sakarissa 2.6.2004

Sirkus Onni kertoo sirkuksen omalaatuisesta ja värikkäästä maailmasta lapsille esityksellään Herra Onnin seurue. Esiintyjät ovat taikuri Tatu Tyni, jonglöörit Samuli Männistö ja Petteri Jakobsson, nukketeatteriosuuksista vastaa Laura Poranen, musiikista ja sävellyksestä Antti Hynninen. Seurue hallitsee useita eri sirkuslajeja ihastuttaen kaikenikäisiä mm. taikuudella, akrobatialla ja jongleerauksella. Esityksessä on myös nukketeatteria entisaikojen sirkusperinteiden mukaisesti; sirkustirehtööri, herra Onni, johtaa tapahtumia sirkusnäyttämöllä nukketeatterikopissa viihtyen.
Esitys vieraili mm. Taikaa -festivaalilla Malmintalossa ja Lilklopin nuorisoteatterissa

href=”http://supiainen.com/wp-content/uploads/2010/11/samulionni2003tikkaat.jpg”>

Keilat lentävät ja pallot viuhuvat, kun neljä nuorta sirkustaiteilijaa pistää tuulemaan. Tapiolan kulttuuriauke­alle on jälleen pystytetty teltta ja siellä majaileva SIRKUS ONNI esittelee taitojaan jo toista kesää. Esitys rakentuu simppelien, mutta toimivien ideoiden varaan. Kontakti katsomoon luodaan välittömästi ja varsin mutkattomasti. Ensi alkuun lavan tuntumassa nimit­täin tepastelee mies, joka pyyhkii huiskullaan pölyt kat­sojistakin. Ryhmä hyödyntää sujuvasti nukketeatteriperinnettä ja vanhoja vitsejä meressä uivista hainevistä. Komiikka on ko­tikutoista, mutta juuri siinä piilee sen viehätyskin. Esiintyjät suhtautuvat tekemiseensä tosissaan ja tuovat sirkuksen tra­ditionaalisiin kuvioihin oman, tuoreen lisänsä. Kokki, joka keittää herkkuateriaksi vanhaa saapasta, on ihan oikeasti hauska. Varsinaisia klovneja ei lavalla toikkaroi, huumori on kudottu jokaisen numeron sisään hienovireiseksi johdat­telijaksi. Estradilla nähdään tikapuilla kävelyä, jonglöörausta pal­loilla ja vartaloton mies, joka suoltaa pingispalloja suustaan. Taikuri Tatu Tyni ihastuttaa yleisöä kolikkotempuilla. Kul­lakin neljästä nuoresta miehestä on oma sirkusroolinsa. Yksi flirttailee yleisön kanssa ja iskee silmää, yksi vetää hömelön kulkijan roolia ja kolmas on sinisilmäisen oloinen innostu­nut hurjapää. He tekevät temppujansa yksin ja yhdessä ja vaihtavat lennossa lajia. Ensi-illassa keilat kolisivat välillä lattiaan ja pallotkin karkailivat omille teilleen. Esiintymisen palo kuitenkin kor­vasi pikkumokat. Sirkuslaiset luottavat myöskin siihen, että sanoja ei tarvita. Pelkkä musiikki, ohjelmanumerot ja niiden välinen dramaturgia riittää. Virkistävää sekin. Sirkus Onnen esityksessä ei perheen pienimpienkään tar­vitse pelätä. Se on turvallista ja lämmöllä tehtyä sirkusta, joka puree varmaan parhaiten päiväkoti-ikäisiin ja eka-tokaluokkalaisiin. Ainakin ensi-illassa ihastuneimmat kiljahdukset tulivat eturivin pikkuväeltä. Toisaalta takarivin keski-ikäiset naisetkin kyllä huokailivat jännityksestä vauh­dikkaimpien jonglöörikohtausten aikana

Onni, Espoon kesäsirkus 2002
Espoon Tapiolassa telttasirkus
esiintyjinä: Samuli Männistö, Tatu Tyni, Petteri Jakobsson, Laura Poranen, Antti Hynninen