Sirkuskoulu

Sirkus Supiaisen sirkuskoulu toimii Joensuun ydinkeskustassa osoitteessa Koskikatu 8.

Tunneille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti täällä: TÄÄLLÄ

Yleistä tietoa opetuksesta

Sirkus Supiainen tarjoaa opetusta kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Tunnit painottuvat akrobatiaan ja tunneilla tutustutaan myös muihin sirkuslajeihin. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Harjoittelu Sirkus Supiaisen sirkuskoulussa on asianmukaista ja turvallista. Sirkusharjoittelu vaatii oppilaalta kärsivällisyyttä ja tunneilla odotetaan hyvää käytöstä ja opettajan ohjeiden noudattamista.

Sirkus on monipuolinen harrastus, joka kehittää monipuolisesti ketteryyttä, voimaa, nopeutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä keskittymis- ja ongelmanratkaisukykyä. Oppitunneilla painotamme ryhmätoimintaa sekä sosiaalisia taitoja. Sirkuskoulussa toimitaan ohjatusti erilaisten sopivien harjoitteiden kautta. Varsinkin nuorempien kanssa harjoitteet tehdään erilaisten pelien ja leikkien avulla. Ryhmäkoot pidetään pieninä – tämä mahdollistaa yksilöllisemmän ohjauksen. Kaikessa toiminnassa seurataan oppilaiden omaa tahtia ja kehitystä.

Sirkuskoulun rehtori: Sirpa Uimonen, +358 50 5858328

Lukujärjestys
Maanantai
16.30-17.30 Alle kouluikäiset (4-6v) Veera, Mari, Sigrid
17.45-19.15 3-4lk (9-10v) Veera, Mari
19.15-20.45 5lk – ylös (11+) Veera, Mari

Tiistai
16.30 – 17.30 Trampoliini 1, Rauli ja Miika
17.30 – 19.00 Trampoliini 2, Rauli ja Miika
19.00 – 21 Aikuisten ilma, Nelli

Keskiviikko
16.30–17.30 1-2 lk (7-8v) Veera, Mari, Sigrid
17:45–19.15 3-4 lk (9-10v) Veera, Mari
19.15-20.45 5 lk ylös (11+)  Veera, Mari

torstai
16.30 – 18.00 Lasten ilma-akrobatia 8-10 v., Veera/Mari
18.15 -19.45  Lasten ilma-akrobatia 11 v. +, Veera/Mari

Ryhmiin otetaan enintään 10 oppilasta, poikkeuksena ilma-akrobatia ja trampoliini mihin otetaan 6 oppilasta, minimioppilasmäärä ryhmään 4

Hinnat kevätkausi 2023
60 min opetusta/viikko 180 € (5-8 vuotiaiden ryhmätunnit)
90 min / vko 230 €
120 min / vko 275 € (ryhmätunti + vapaa harjoittelutunti)
180min tai enemmän / vko 330 € (esim. ryhmätunti, toinen treenitunti + tai ilma-akrobatia)

*perhealennus 20 €.

Kevätlukukausi 2023

Sirkuskoulu alkaa maanantaina 9.1. ja päättyy 17.5.

Talviloma vk 10, 6.–10.3.

Pääsiäinen 7.–10.4.

Kevätnäytökset 22.-23.4.
Vappupäivä 1.5.

Satunnaisia poissaoloja voi käydä korvaamassa vastaavanlaisella tunnilla tai erikseen järjestettävillä tutustumis- ja korvaustunneilla. Voit siis korvata esim. matkoista johtuvia poissaoloja jo hyvissä ajoin etukäteen!

Varustus tunneille

Tunneille tarvitset mukaan liikuntaan sopivat vaatteet, paljaat jalat tai tossut sekä vesipullon. Pitkät hiukset on hyvä laittaa kiinni ja korut sekä kellot jättää kotiin.

Sirkusryhmät ikätason mukaan

Sirkuskoulun perusryhmissä harjoitellaan kaikkia sirkuslajeja monipuolisesti. Sirkustunti alkaa alkulämmittelyllä, joka on ikätasolle sopiva peli tai leikki, jonka jälkeen siirrytään akrobatian kautta tunnin aiheen pariin. Sirkuskoulussa harjoiteltavia lajeja ovat mm. tasapaino, jongleeraus ja ilma-akrobatia – ilmaisutaitoa ja esiintymisen harjoittelua unohtamatta!

Lasten ilma-akrobatia 

Lasten ilma-akrobatiatunneilla keskitytään eri ilma-akrobatiavälineiden harjoitteluun. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, joka on ikätasolle sopiva peli tai leikki, jonka jälkeen siirrytään permantoakrobatian kautta ilma-akrobatiavälineille. Tällä tunnilla pääsee kokeilemaan mm. suoraa trapetsia, rengastrapetsia, kankaita, vertikaaliköyttä sekä hammockia. Tunneilla on mukana myös lajille ominaisia voima- sekä liikkuvuusharjoitteita – ilmaisutaitoa ja esiintymisen harjoittelua unohtamatta! Huolehdithan, että ilma-akrotunnille osallistuessa vaatteissa ei ole vetoketjuja.

Taaperosirkus

Taaperosirkuksessa lapsi pääsee halutessaan kokeilemaan itsenäistä harrastamista, mutta huoltajat ovat tälle tunnille myös tervetulleita. Tunneilla leikitään ja kokeillaan eri sirkuslajeja sekä -välineitä, kuten tasapainoa, jongleerausta ja ilma-akrobatiaa. Tällä tunnilla lapsi saa hyvät lähtökohdat motoristen perustaitojen oppimiseen

Trampparyhmä

Trampoliiniryhmässä keskitytään trampoliiniharjoitteluun turvallisesti.  Harjoittelu on ohjattua ja temppuja harjoitellaan edeten vähitellen uusiin ja vaikeampiin temppuihin.

Koska salissamme on vain yksi voimistelutrampoliini tunnilla kannustetaan aja autetaan omaehtoiseen vapaaharjoitteluun trampoliinivuoroa odotellessa. Tunneilla harjoitellaan siis trampoliiniharjoittelun ohella sirkustaitoja varsin laajasti. Akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja taikuuttakin.

Aikuisten ilma-akrobatia

Opettajat:

Rauli Katajavuori

Rauli Katajavuori on Sirkus Supiaisen toiminnanjohtaja, sirkustaiteilija ja teatteritaiteen maisteri (Teak 2013) Hän on toiminut opettajana mm. Sorin Sirkuksessa Tampereella, Esittävän taiteenkoulu Estradissa Lappeenrannassa, Espoon esittävän taiteen koulussa ja Turun taideakatemiassa.

Mari Pyykkönen

Mari on kartuttanut monipuolista sirkuskokemusta Kaavin nuorisosirkus Muikun kasvattina ja Mari on ollut mukana Supiaisen sirkuskoulussa sirkusopettajana vuodesta 2018 ja tätä ennen nuorisosirkus Muikussa, Itä-Suomen alueellisessa sirkuskoulussa sekä Kuopion kansalaisopistolla. Opettamisen lisäksi Mari on ohjannut sekä toteuttanut esityksiä ja keikkoja. Tällä hetkellä Mari opiskelee kasvatustieteen maisterin tutkintoa ja on sisällyttänyt opintoihin liikuntakasvatuksen sivuaineen, joten monipuolinen ja kokeilunhaluinen sirkusharrastaminen on hänen opetustyön keskiössä. Marille  sirkuksessa on tärkeää yhdessä tekeminen, luottamus sekä hupsuttelu.

Nelli Toivonen

Nellillä on monipuolinen urheilutausta, tanssillisista lajeista toiminnalliseen treeniin ja kampailulajeihin. Akrobatian maailmaan hän tutustui ensin tankotanssin kautta ja siitä ilma-akrobatiaan. Nellin päälaji on rengas, jota hän on itse treenannut n 4,5 vuotta ja valmentanut 3. Renkaan lisäksi Nellille tutuimmat välineet ovat ovat hammock ja vertikaalikangas/ silkit. Hän voitti Tallinnassa Zero Gravity kilpailussa amatööriluokan renkaalla v 2017 ja sai samaisissa kilpailuissa v 201 renkaalla ammattilaisten pronssia. Nelli nauttii erityisesti esiintymisestä ja itseilmaisusta akrobatiassa, taiteellisuus on hänelle hyvin tärkeä osa sirkusta.

Veera Karttunen

Veera on pohjoiskarjalainen uraansa aloitteleva tanssija ja sirkusartisti. Veera opiskeli sirkusta Fjordane Folkehøgskulessa Norjassa vuosina 2020-2021 ja sitä ennen hän valmistui tanssijaksi Riveria Outokummun tanssinkoulutuksesta vuonna 2020. Norjassa sirkusta opiskellessaan Veera erikoistui aerial strapseihin, mutta pisin lajitausta hänellä on pari- ja ryhmäakrobatiasta Kaavin-, Kuopion ja Oudonkummun nuorisosirkuksista. Veeralle ohjaajana tärkeää on turvallinen ja hyvä suoritustekniikka, kannustava meininki sekä onnistumisen ilo.