Sirkuskoulu

Sirkus Supiaisen sirkuskoulu toimii Joensuun ydinkeskustassa osoitteessa Koskikatu 8

Ilmoittautuminen sirkuskouluun kevät 2024
Ilmoittautuminen nykyisille oppilaille 17.12.2023 saakka, jonka jälkeen vapaat paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Oppilaat voivat halutessaan jatkaa samoissa ryhmissä kuin syyskautena.

Ilmoittautumiseen, lukujärjestykseen ja syksyn 2024 aikatauluihin pääsette seuraavan linkin kautta:  TÄÄLLÄ

Huom! Sunnuntain perhesirkusten aikatauluja on vaihdettu päikseen!

Ryhmiin otetaan 10 oppilasta. Poikkeuksena trampoliini, ilma-akrobatia, taapero- ja perhesirkus, joihin otetaan 6-8 oppilasta. Ryhmien minimikoko on 4.
Lukukausi alkaa 8.1.2024
Lukukausi päättyy 26.5.
Talvilomalla viikolla 10, pääsiäisenä 29.3.-1.4., vappupäivänä 1.5. ja helatorstaina 9.5. ei ole harjoituksia.
Lukujärjestys kevät 2024
Maanantai
16.30-17.30: “Peipot”  5-6 v. TÄYNNÄ !!
17.45-19.15: “Lohikäärmeet”  (8)9-10(11) v.
19.15-20.45: “Pingviinit” 11 v.+
Tiistai
16-17.30 Tramppa 1
17.30-19.00 Tramppa 2
19-21 Aikuisten jatkoilma TÄYNNÄ !!
Keskiviikko
16.30-17.30: “Oravat” 7-8 v. TÄYNNÄ !!
17.45-19.15: “Salamanterit” (8)9-10(11) v. TÄYNNÄ !!
19.15-20.45: “Gasellit” 11 v.+
Torstai
16.30-17.30:  Ilma-akro 7-9 v. “Kimalaiset” TÄYNNÄ !!
17.45-19.15: Ilma-akro “Västäräkit” 10-12 v. TÄYNNÄ !!
19.15-20.45 Ilma-akro “Koalat” 13-18 v.
Perjantai
Perjantaisirkus
Lauantai
12-13 Perhesirkus 3-6 v. (UUSI RYHMÄ)
13.15-14.15 Seniorisirkus “jumpparyhmä” (UUSI RYHMÄ)
14.30-16 Seniorisirkus “luovat menetelmät” (UUSI RYHMÄ sis. luovaa liikettä, monipuolisia taiteellisia työskentelytapoja)
Sunnuntai
12-12.45 Taaperosirkus 3-4 v. “Hipot”
13-14 Perhesirkus 3-6 v. “Peikot”
14.15-15.15 Perhesirkus 1-2 v. “Menninkäiset”
15.30-17.00 Aikuisten alkeisilma
17.00-18.30 Aikuisten alkeisilma 2

Hinnat kevät 2023

45 min opetusta / vko 150 €
60-75 min / viikko 180 €
90 min / vko 230 €
120-170 min/ vko 275 €
180 min tai enemmän / vko 330 €
Senorisirkus “luovat menetelmät”: 230 € + materiaalimaksu 20 €

Sisar/perhealennus 20 €.
Kaikki alle 16-vuotiaat ovat vakuutettuja Supiaisen toimesta.

Perjantaisirkus kertamaksulla paikan päälle saavuttaessa. Ei järjestetä joka viikko. Näistä saat tietoa Supiaisen Instagramista (@supiaisensirkuskoulu) ja Facebookissa (SUPIAINEN) Voit myös kysyä lisätietoja sähköpostitse.

Jos toivottu ryhmä on täysi, voit ilmoittautua varasijalle sähköpostitse (supiaisensirkuskoulu@gmail.com)

Ilmoittautumiseen, lukujärjestykseen ja syksyn 2024 aikatauluihin pääsette seuraavan linkin kautta:  TÄÄLLÄ

Supiasella on viikonloppuleiri elokuussa 4.-6.8. Ilmoittautuminen leirille avataan myöhemmin kesällä. Leirillä opettajina Supiaisen omia opettajia ja vierailevana opettajana Lahden sirkusartistikoulusta Inka Pyykkönen. Ottakaa päivämäärä ylös!

Ryhmäkohtaiset kuvaukset alla:

Sirkusryhmät ikätason mukaan

Sirkuskoulun perusryhmissä harjoitellaan kaikkia sirkuslajeja monipuolisesti. Sirkustunti alkaa alkulämmittelyllä, joka on ikätasolle sopiva peli tai leikki, jonka jälkeen siirrytään akrobatian kautta tunnin aiheen pariin. Sirkuskoulussa harjoiteltavia lajeja ovat mm. tasapaino, jongleeraus ja ilma-akrobatia – ilmaisutaitoa ja esiintymisen harjoittelua unohtamatta!

Taaperosirkus

Taaperosirkuksessa lapsi pääsee halutessaan kokeilemaan itsenäistä harrastamista, mutta huoltajat ovat tälle tunnille myös tervetulleita. Tunneilla leikitään ja kokeillaan eri sirkuslajeja sekä -välineitä, kuten tasapainoa, jongleerausta ja ilma-akrobatiaa. Tällä tunnilla lapsi saa hyvät lähtökohdat motoristen perustaitojen oppimiseen

Perhesirkus

Perhesirkus on lapsen ja aikuisen yhteinen harrastus, jossa lapsi pääsee tutun aikuisen kanssa leikkimään sirkusympäristössä. Tunneilla tutustutaan eri sirkuslajien välineisiin ja akrobatian alkeisiin ilo ja yhdessätekeminen edellä.

Trampparyhmä

Tunneilla harjoitellaan erilaisia trampoliinihyppyjä. Opittuja temppuja pyritään siirtämään airtrack- ja permantotasolle. Tunneilla myös muuta oheisharjoittelua Supiaisen sirkuskoulun välineillä.

Lasten ilma-akrobatia

Lasten ilma-akrobatiatunneilla keskitytään eri ilma-akrobatiavälineiden harjoitteluun. Tunti alkaa alkulämmittelyllä, joka on ikätasolle sopiva peli tai leikki, jonka jälkeen siirrytään permantoakrobatian kautta ilma-akrobatiavälineille. Tällä tunnilla pääsee kokeilemaan mm. suoraa trapetsia, rengastrapetsia, kankaita, vertikaaliköyttä sekä hammockia. Tunneilla on mukana myös lajille ominaisia voima- sekä liikkuvuusharjoitteita – ilmaisutaitoa ja esiintymisen harjoittelua unohtamatta! Huolehdithan, että ilma-akrotunnille osallistuessa vaatteissa ei ole vetoketjuja.

Aikuisten ilma-akrobatia

Keskitytään eri ilma-akrobatiavälineiden harjoitteluun. Tunti alkaa alkulämmittelyllä ja voimaosuudella, jonka jälkeen siirrytään eri ilma-akrobatiavälineille. ällä tunnilla pääsee kokeilemaan mm. suoraa trapetsia, rengastrapetsia, kankaita, vertikaaliköyttä sekä hammockia. Tunneilla on mukana myös lajille ominaisia voima- sekä liikkuvuusharjoitteita. Huolehdithan, että ilma-akrotunnille osallistuessa vaatteissa ei ole vetoketjuja ja jätäthän korut ja kellot kotiin.

Seniorisirkus

Seniorisirkuksessa pääset voima- ja liikkuvuusharjoittelun ytimeen rennossa ja luovassa sirkusympäristössä. Tunneilla kehitetään tasapainoa, koordinaatiota ja rohkeutta erilaisia sirkuslajeja kuten jongleerausta ja akrobatiaa kokeillen. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita!

Kevään sennarisirkuksessa heilutaan iloisesti oman kehon antamien
mahdollisuuksien mukaan, harjoitellaan tasapainoa, liikkuvuutta, pieniä
sirkustaitoja ja pidetään hauskaa ryhmänä. Tervetuloa

Ikäraja : ainakin yli 50 v
kuntoraja: omat voimat
taitoraja: ei rajaa
Kaikkea voi oppia, tai ainakin harjoitella!

perjantaisirkus

Supiaisen perjantaisirkus tarjoaa vapaan treenimahdollisuuden kaikille yli 16 -vuotiaille Supiaisen sirkuskoulun tiloissa osoitteessa Koskikatu 8. Näihin avoimiin treeneihin voi osallistua kuka tahansa kertaluontoisesti, eikä etukäteisilmoittautumista tarvita. Kertamaksu 4 € maksetaan treenien alussa käteisellä tai kortilla. Sunnuntaisirkukseen ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin ammattilaisetkin, mutta huomioi, että avoimissa treeneissä ei ole varsinaista opetusta. Vapaaehtoisen ohjatun lämmittelyn jälkeen treenaaminen toteutetaan omaehtoisesti, mutta yhteisöllisesti.

Supiaisen sirkussalista löytyy permantomatot, air track, voimistelutrampoliini ja trampetti, 8 ilmakiinnityspistettä alastulopatjoineen (kankaat, köysi, trapetsi, rengastrapetsi), jongleerausvälineitä (keiloja, palloja, huiveja, renkaita, diaboloja, devil stickejä, sikarilaatikoita…), tasapainovälineitä (tiukka ja löysä nuora, yksipyöräisiä, palloja, rolabolia, rullia) sekä monia muita sirkusvälineitä kuten vanteita ja hyppynaruja. Treenejä fasilitoivat Supiaisen Mari ja Veera.

Yleistä tietoa opetuksesta

Sirkus Supiainen tarjoaa opetusta kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Tunnit painottuvat akrobatiaan ja tunneilla tutustutaan myös muihin sirkuslajeihin. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Harjoittelu Sirkus Supiaisen sirkuskoulussa on asianmukaista ja turvallista. Sirkusharjoittelu vaatii oppilaalta kärsivällisyyttä ja tunneilla odotetaan hyvää käytöstä ja opettajan ohjeiden noudattamista.

Sirkus on monipuolinen harrastus, joka kehittää monipuolisesti ketteryyttä, voimaa, nopeutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä keskittymis- ja ongelmanratkaisukykyä. Oppitunneilla painotamme ryhmätoimintaa sekä sosiaalisia taitoja. Sirkuskoulussa toimitaan ohjatusti erilaisten sopivien harjoitteiden kautta. Varsinkin nuorempien kanssa harjoitteet tehdään erilaisten pelien ja leikkien avulla. Ryhmäkoot pidetään pieninä – tämä mahdollistaa yksilöllisemmän ohjauksen. Kaikessa toiminnassa seurataan oppilaiden omaa tahtia ja kehitystä.

Sirkuskoulun rehtori: Sirpa Uimonen, +358 50 5858328

Opettajat:

Rauli Katajavuori

Rauli Katajavuori on Sirkus Supiaisen toiminnanjohtaja, sirkustaiteilija ja teatteritaiteen maisteri (Teak 2013) Hän on toiminut opettajana mm. Sorin Sirkuksessa Tampereella, Esittävän taiteenkoulu Estradissa Lappeenrannassa, Espoon esittävän taiteen koulussa ja Turun taideakatemiassa.

Mari Pyykkönen

Mari on kartuttanut monipuolista sirkuskokemusta Kaavin nuorisosirkus Muikun kasvattina ja Mari on ollut mukana Supiaisen sirkuskoulussa sirkusopettajana vuodesta 2018 ja tätä ennen nuorisosirkus Muikussa, Itä-Suomen alueellisessa sirkuskoulussa sekä Kuopion kansalaisopistolla. Opettamisen lisäksi Mari on ohjannut sekä toteuttanut esityksiä ja keikkoja. Tällä hetkellä Mari opiskelee kasvatustieteen maisterin tutkintoa ja on sisällyttänyt opintoihin liikuntakasvatuksen sivuaineen, joten monipuolinen ja kokeilunhaluinen sirkusharrastaminen on hänen opetustyön keskiössä. Marille  sirkuksessa on tärkeää yhdessä tekeminen, luottamus sekä hupsuttelu.

Nelli Toivonen

Nellillä on monipuolinen urheilutausta, tanssillisista lajeista toiminnalliseen treeniin ja kampailulajeihin. Akrobatian maailmaan hän tutustui ensin tankotanssin kautta ja siitä ilma-akrobatiaan. Nellin päälaji on rengas, jota hän on itse treenannut n 4,5 vuotta ja valmentanut 3. Renkaan lisäksi Nellille tutuimmat välineet ovat ovat hammock ja vertikaalikangas/ silkit. Hän voitti Tallinnassa Zero Gravity kilpailussa amatööriluokan renkaalla v 2017 ja sai samaisissa kilpailuissa v 201 renkaalla ammattilaisten pronssia. Nelli nauttii erityisesti esiintymisestä ja itseilmaisusta akrobatiassa, taiteellisuus on hänelle hyvin tärkeä osa sirkusta.

Teemu Riihelä

Sirpa Uimonen