Supiaisen sirkuskoulu Joensuussa

ILMOTTAUTUMINEN SIRKUSKOULUUN SYKSY 2020
Sirkus Supiaisen sirkuskoulu toimii NÄYTTÄMÖ-teatterin salissa Ote – Kiipeilykeskuksen yhteydessä osoitteessa Pilkontie 7, Joensuu. (sisäänkäynti samasta ovesta Ote -kiipeilykeskukseen)

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ:
https://forms.gle/GdUChBwD8dJjiifn6

Ilmoittautuminen
vanhojen oppilaiden ilmoittautuminen syyskaudelle 2020 käynnistyy perjantaina 12.6.2020. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. UUsien oppilaiden ilmottautuminen avataan 6.7.2020.

Sirkuskoulu käynnistyy 31.8. ja päättyy joulunäytöksiin 19. ja 20.12.

Poikkeukset:
Ei sirkuskoulua 21.-22.9.
Syysloma 12.–16.10.
Itsenäisyyspäivä 6.12.

13 harjoituskertaa + näytösharjoitus ja joulunäytökset.

Lukujärjestys syksy 2020

Satunnaisia poissaoloja voi käydä korvaamassa vastaavanlaisella tunnilla.

Viikkotunnit
Maanantai
Viikkotunnit
Maanantai
16.30-17.30 5-7v ryhmä (Mari) (2 paikkaa vapaana)
17.30-19.00 8-10v ryhmä (Mari) (5 paikkaa vapaana)
19.00-20.30 11-14v ryhmä (Mari) (3 paikkaa vapaana)

Tiistai
16.00-17.00 5-7v ryhmä 2 (Rauli) (8 paikkaa vapaana)
17.00-18.00 jongleeraus (Rauli) (8 paikkaa vapaana)
18.00-19.30 Taitosirkustunti, välinetunti (yli 15v, ei yläikärajaa) (Rauli) (8 paikkaa vapaana)
19.30 -2100 Ilma-akrobatia (14v -ei yläikärajaa) (Nelli) (1 paikka vapaana)

Keskiviikko
16:30 – 18.00 8-10v ryhmä 2 (Mari)
18.00 – 19.30 Taitosirkus 2, akrobatiatunti (yli 15v, ei yläikärajaa) (Niklas / Tiia)
19.30-20.30 Vapaa harjoittelu (oppilaille, jotka käyvät muilla tunneilla ja kykenevät itsenäiseen harjoitteluun)(Niklas / Tiia)

Hinnat syyskausi 2020
60 min opetusta/viikko 180 € (3-7 vuotiaiden ryhmätunnit)
90 min / vko 230 €
120 min / vko 275 € (ryhmätunti + vapaa harjoittelutunti)
3 tuntia tai enemmän / vko 330 € (esim. ryhmätunti ja jongleerausryhmä, tai molemmat aikuisryhmät)

*perhealennus 20 €.
*jos käy useammalla kuin yhdellä oppitunnilla saa toisesta/seuraavista tunneista 20€ alennuksen.

Lukukausimaksu maksetaan kerran lukukaudessa, yhteensä kaksi kertaa lukuvuodessa
(1 x syyslukukaudella ja 1 x kevätlukukaudella).
lukukausimaksu erääntyy 14 vrk:n jälkeen ilmoittautumisesta.

ryhmätapaturmavakuutus alle 18-vuotiaille

Opettajat:
Niklas Lampinen
Niklas on Sirkus Soihdun kasvatti, jonka opettajaopinnot ovat tuoneet Joensuuhun. Sirkusharrastusta Niklaksella on takana reilusti yli 10 vuotta ja niistä useampi vuosi on vierähtänyt myös ohjaajana. Niklaksen vahvuuksia sirkuksessa ovat lattia-akrobatia, käsinseinonta ja cyr wheel.

Tiia Koppanen
Tiia on vasta valmistunut kotitalousopettaja, joka on harrastanut sirkusta yli 10 vuotta Sirkus Soihdussa. Sirkuksen lisäksi Tiialla on taustaa kehonpainoharjoittelutuntien ohjaamisesta. Sirkuksessa Tiia on erityisen kiinnostunut nuoralla tasapainoilusta ja pariakrobatiasta.

Rauli Katajavuori
Rauli Katajavuori on Sirkus Supiaisen toiminnanjohtaja, sirkustaiteilija ja teatteritaiteen maisteri (Teak 2013) Hän on toiminut opettajana mm. Sorin Sirkuksessa Tampereella, Esittävän taiteenkoulu Estradissa Lappeenrannassa, Espoon esittävän taiteen koulussa ja Turun taideakatemiassa.

Mari Pyykkönen
Mari on Kaavin Sirkus Muikun kasvatti, opiskelee Joensuussa.

Nelli Toivonen
Nellillä on monipuolinen urheilutausta, tanssillisista lajeista toiminnalliseen treeniin ja kampailulajeihin. Akrobatian maailmaan hän tutustui ensin tankotanssin kautta ja siitä ilma-akrobatiaan. Nellin päälaji on rengas, jota hän on itse treenannut n 4,5 vuotta ja valmentanut 3. Renkaan lisäksi Nellille tutuimmat välineet ovat ovat hammock ja vertikaalikangas/ silkit. Hän voitti Tallinnassa Zero Gravity kilpailussa amatööriluokan renkaalla v 2017 ja sai samaisissa kilpailuissa v 201 renkaalla ammattilaisten pronssia. Nelli nauttii erityisesti esiintymisestä ja itseilmaisusta akrobatiassa, taiteellisuus on hänelle hyvin tärkeä osa sirkusta.

6-7v ryhmä, 8-10v ryhmä, 11- 14 ryhmä Ryhmissä käydään ohjaajajohtoisesti läpi sirkuksen päälajit ikäryhmään ja taitotasoon soveltaen. Päälajit ovat akrobatia, ilma-akrobatia, jongleeraus, tasapainolajit ja esiintyminen. Keväällä harjoitellaan jokaisessa ryhmässä oma esitysnumero, jossa oppilaat pääsevät näyttämään pienen palan vuoden aikana oppimistaan sirkustaidoista. Esiintyminen näissä ryhmissä on aina täysin vapaaehtoista. Tunnit painottuvat akrobatian harjoitteluun. Harjoitukset sisältävät mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaa sekä vaihdellen eri sirkuslajeja. Tutuiksi tulevat mm. ilma-akrobatian, jongleerauksen, pariakrobatian ja nuorallakävelyn perusteet. Opetus jakaantuu syyslukukaudella karkeasti seuraavasti: lattia-akrobatia (40%), jongleeraus (15%), tasapainoilu (15%), ilma-akrobatia (15%), ryhmäakrobatia (15%).

Taitosirkus Aikuisille (yli 15vuotiaille) suunnattua monipuolista sirkusharjoittelua. Harjoitukset painottuvat hyvään kehonhallintaan, lihasvoiman kehittämiseen, liikkuvuuden parantamiseen ja kaikkien sirkuksen peruslajien läpikäyntiin. Permantoakrobatiaa on mukana jokaisessa harjoituksessa vähintään alkulämmittelyssä (mm. kuperkeikat, kärrynpyörät ja erilaiset käsinseisontaharjoitteet). Kauden aikana tutustutaan ilma-akrobatiaan (mm.trapetsi, vertikaalikangas), akrobatiaan, ryhmäakrobatiaan (mm. pariakrobatia, banquine ja pyramidit), jongleeraukseen (mm. pallot, keilat, diabolo) ja erilaisiin tasapainolajeihin (mm. tasapainolauta, tiukkanuora, slackline, yksipyöräinen). Omalla kehonpainolla toteutetaan paljon erilaisia toiminnallisia sirkusharjoitteita jokaisissa harjoituksissa. Myös venyttelyllä ja liikkuvuudella on osansa sirkusharjoituksissa. RK

Varustus tunneille
– Liikuntaan soveltuvat vaatteet,
– Tossut/paljaat jalat/sisäkengät
– Sirkuskoululla on kattava välineistö harjoitteluun, omat välineet voi myös tuoda.

Mikäli oppilaspaikka perutaan eräpäivän jälkeen ja lukukauden ollessa käynnissä, ei maksettuja oppilasmaksuja palauteta takaisin. Erääntyneet oppilasmaksut ovat perintäkelpoisia, mutta tarvittaessa voidaan sopia, että oppilas maksaa peruutukseen asti kertyneistä tunneista kertamaksun 12-20 euroa (tunnin pituudesta riippuen). Tällöin oppilaalta veloitetaan myös peruutusmaksu 25 euroa.

Lisätietoa:
Rauli Katajavuori
supiainen@supiainen.com
0451209383

Ilmoittautuminen ja tiedotus:
Sähköinen ilmoittautuminen toimii ennen kunkin kauden alkua nettisivuilla olevan linkin kautta. Kesken kauden vapaita paikkoja voi tiedustella sähköpostilla. Tiedottaminen harrastajille tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostilla. Toivomme, että ryhmää koskevat kysymykset ja palautteet esitetään suoraan ryhmän ohjaajalle.

SIRKUSHARRASTAJAN TIETOPAKETTI
Varusteet:
Sirkuskoulun harjoituksissa pärjää parhaiten jumppatossuissa tai sukkasillaan ellei tunnilla toisin neuvota. Harjoitusvaatteiksi sopii joustavat vaatteet, jotka mahdollistavat venyttelyn ja täydet liikeradat kaikille raajoille. Sirkuksessa vietetään aikaa myös pää alaspäin. Tämä kannattaa huomioida harjoitusasua valittaessa, etteivät löysät paidat valu silmille. Koruja ja vyönsolkia ei harjoituksissa voi käyttää, sillä ne aiheuttavat vaaratilanteita itselle ja toisille ja voivat lisäksi vahingoittaa sirkusvälineitä. Runsasta meikkiä ei suositella käytettäväksi. Syömistä ei saa tuoda harjoitustilaan ja purukumit tulee sylkäistä roskakoriin ennen harjoituksia. Pitkät hiukset on pidettävä kiinni, ja kännykät jätetään äänettöminä vaatteiden luo. Harjoituksiin on hyvä ottaa mukaan oma nimikoitu juomapullo. Paras janojuoma on vesi!  Juomatauoilla yhteisesti, eikä harjoitustilasta poistuta ilmoittamatta ohjaajalle.
Sirkusharjoitus koostuu pääsääntöisesti alkulämmitelystä, akrobatiaopetuksesta, sirkusteknisestä lajiopetuksesta, voimaharjoitteista ja venyttelystä. Kaikkiin osaalueisiin on valtavasti erilaisia harjoitteita ja aiheita. Tekemistä sirkuskoulussa riittää vaikka läpi elämän. Harjoitusvuoro päätetään 2-3 min. lukujärjestyksessä ilmoitettua lopetusaikaa aiemmin. Tällöin saadaan siirtymiset ryhmien välillä sujuvammiksi ja ohjaajilla on mahdollisuus keskustella hetki huoltajien kanssa.

Harrastajien turvallisuuden varmistamiseksi opetus on ohjaajajohtoista ja koulun säännöistä, jotka käydään oppilaiden kanssa yhdessä läpi, on pidettävä
kiinni. Ohjaajat välittävät tietoa harjoitusten kulusta ja mm. pikku haavereista (haavat, kolhut yms.) mielellään suoraan huoltajille. Lasten ryhmissä olisi hyvä, että aikuinen (oma huoltaja, kuskaava aikuinen) olisi tavoitettavissa harjoituksissa haettaessa. Tarvittaessa olemme yhteydessä huoltajiin puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautuminen ja tiedotus:
Sähköinen ilmoittautuminen toimii ennen kunkin kauden alkua nettisivuilla olevan linkin kautta. Kesken kauden vapaita paikkoja voi tiedustella
harrastajavastaavalta. Tiedottaminen harrastajille tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostilla. Toivomme, että ryhmää koskevat kysymykset ja palautteet esitetään suoraan ryhmän ohjaajalle.

Lasku ja maksaminen:
Uusi harrastaja saa kokeilla ensimmäisen harjoituskerran ilman sitoumuksia. Jos harrastaja ei ota harrastuspaikkaa vastaan yhden kokeilukerran jälkeen, on tästä
ilmoitettava 2 päivän kuluessa harrastajavastaavalle ja mahdollisesti jo lähetetty lasku mitätöidään. Jos paikan perumista ei tehdä viikon sisällä kokeilukerrasta, tullaan perimään 20 euron toimistokulut. Jos harrastaja haluaa lopettaa kesken kauden, lukukausimaksua ei makseta takaisin, ellei siihen ole painavia syitä. Jos harrastaja jättää kauden kesken sairauden tai loukkaantumisen takia, osa lukukausimaksusta hyvitetään takaisin vain lääkärintodistusta vastaan. Lasku lähetetään ilmoittautuessa annettuun huoltajan sähköpostiosoitteeseen.