Supiaisen sirkuskoulu Joensuussa

ILMOTTAUTUMINEN SUPIAISEN SIRKUS JA TEATTERIKOULUUN KEVÄÄLLE 2019
Sirkus Supiaisen sirkuskoulu toimii Joensuussa avatussa NÄYTTÄMÖ-salissa Ote–Kiipeilykeskuksen yhteydessä osoitteessa Pilkontie 7, Joensuu.

Ilmoittautuminen
Uusien oppilaiden ilmoittautuminen lukukaudelle kevät2019 käynnistyy maanantaina 19.11.2018.

Tunneille ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti täällä. ILMOITTAUDU!

Yleistä tietoa opetuksesta
Sirkus Supiainen tarjoaa opetusta kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Oppilaat pääsääntöisesti aloittavat perustason ryhmistä ja siirtyvät sieltä keski- ja jatkotason ryhmiin. Tunnit painottuvat akrobatiaan ja tunneilla tutustutaan myös muihin sirkuslajeihin. Lisäksi järjestetään leirejä ja intensiivikursseja. Kukin ryhmä harjoittelee kerran viikossa lukujärjestyksessä ilmoitettuna aikana. Halutessaan oppilaat voivat ilmoittautua useampaan ryhmään. Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Harjoittelu Sirkus Supiaisen sirkuskoulussa on asianmukaista ja turvallista. Sirkusharjoittelu vaatii oppilaalta kärsivällisyyttä ja tunneilla odotetaan hyvää käytöstä ja opettajan ohjeiden noudattamista. Sirkus on monipuolinen harrastus joka kehittää monipuolisesti ketteryyttä, voimaa, nopeutta, tasapainoa, kehonhallintaa sekä keskittymis– ja ongelmanratkaisukykyä. Oppitunneilla painotamme ryhmätoimintaa sekä sosiaalisia taitoja. Sirkuskoulussa toimitaan ohjatusti erilaisten sopivien harjoitteiden kautta. Varsinkin nuorempien kanssa harjoitteet tehdään erilaisten pelien ja leikkien avulla. Ryhmäkoot pidetään pieninä – tämä mahdollistaa yksilöllisemmän ohjauksen. Kaikessa toiminnassa seurataan oppilaiden omaa tahtia ja kehitystä.

Sirkusryhmissä opettajina toimivat Rauli Katajavuori (Sirkustaiteilija, teatteritaiteen maisteri, Diabolojongleerauksen Suomen mestari 2018) ja Mari Pyykkönen (pitkä kokemus sirkustaiteen harratamisesta ja opettamisesta).

Sirkus Supiainen käynnistää keväällä uuden Nuorisoteatteriryhmän 13-20 -vuotiaille. Ryhmässä tutustutaan mm. näyttelemiseen ja improvisaatioon erilaisten harjoitusten ja teatteripelien avulla, ja halutessaan ryhmä voi valmistaa lukuvuoden aikana esityksen. Ryhmään voivat tulla kaikki teatterista, näyttelemisestä ja esiintymisestä kiinnostuneet. Aiempaa kokemusta teatterista tai esiintymisestä ei vaadita. Ryhmää opettaa teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näyttelijä Laura Elina Martikainen. Hän on opettanut lapsia, nuoria ja aikuisia Pohjois-Savon kansalaisopistoissa ja harrastajateattereissa. Laura Elina on opettajana lempeä, mutta määrätietoinen. Hän ohjaa oppilaitaan löytämään omat vahvuutensa esiintyjänä ja rohkaisee jokaista kehittymään omalla tasollaan. Harjoitukset tapahtuvat innostavassa ja kannustavassa ilmapiirissä.
Harjoitukset maanantaisin klo 19-20.30. Päälle mukavat, liikkumisen sallivat vaatteet. Ryhmä toteutuu, jos mukaan ilmoittautuu väh. 6 oppilasta. Kokeilukerta ma 7.1. klo 19-20.30 TÄMÄ RYHMÄ PÄÄTTYY POIKKEUKSELLISESTI JO 15.4.2019

Tämän lisäksi uutena ryhmänä alkaa 5-vuotiaiden lasten ryhmä.

Sirkus Supiaisen sirkuskoulun oppitunnit toteutetaan NÄYTTÄMÖ-salissa Ote–Kiipeilykeskuksen yhteydessä, joka sijaitsee kätevästi Joensuun kehätien vieressä osoitteessa Pilkontie 7. Julkiset kulkuyhteydet ovat hyvät ja pyöräillenkin pääsee kätevästi perille (alle 3km Joensuun torilta).

 

<strong>Lukujärjestys kevät 2019</strong>

– Alkaa ma 7.1.2019 ja päättyy su 15.5.2019
– Yhteensä 17 harjoituskertaa
– Kevätlukukaudella ei anneta lukujärjestyksen mukaista opetusta talvilomaviikolla 4.-10.3.2019, pääsiäisenä 19.-22.4.2019, vappuaattona ja vappupäivänä ti 30.4.2019 ja ke 1.5.2019.

Satunnaisia poissaoloja voi käydä korvaamassa vastaavanlaisella tunnilla tai erikseen järjestettävillä tutustumis- ja korvaustunneilla. Voit siis korvata esim. matkoista johtuvia poissaoloja jo hyvissä ajoin etukäteen!

Kaikki tunnit pidetään NÄYTTÄMÖllä (Pilkontie 7, Joensuu).

Viikkotunnit
Maanantai
16.00-17.30 6-7v ryhmä (2ot) (tilaa) MP
17.30-19.00 8-10v ryhmä (2ot) (tilaa) MP
19.00-20.30 Nuorisoteatteriryhmä yli 13v nuorille (tilaa) EM

Tiistai
16.30-17.30 5v temppusirkus (tilaa) RK
17.30-19.00 Taitosirkus (vaihtoehto 1) ***(2ot) (yli 15v, ei yläikärajaa)  RK
19.00-20.30 Taitosirkus (vaihtoehto 2) *** (2ot) (yli 15v, ei yläikärajaa) RK

Keskiviikko
16.00-17.30 8-10v ryhmä 2 (2ot) (tilaa) RK
18:00 – 19.00 Syvävenyttely (Ote-kiipeilykeskus järjestää, ilmoittautuminen Ote-kiipeilykeskuksen kautta)
19.00-20.30 Taitosirkus 2 (2ot) (yli 15v, ei yläikärajaa) RK

<strong>Hinnat kevät 2019*</strong>
60 min opetusta/viikko 160 €
90 min opetusta/viikko 200 €

*perhealennus 20 €.
*jos käy useammalla kuin yhdellä oppitunnilla saa toisesta/seuraavista tunneista 20€ alennuksen.

***Tiistain taitosirkuksista järjestetään joko 17.30 -19.00 TAI 19.00-20.30 ryhmä. Pyritään löytämään sopivat ajat mahdollisimman monille.

 

*perhealennus 20 €.
*jos käy useammalla kuin yhdellä oppitunnilla saa toisesta/seuraavista tunneista 20€ alennuksen.

***Tiistain taitosirkuksista järjestetään joko 17.30 -19.00 TAI 19.00-20.30 ryhmä. Pyritään löytämään sopivat ajat mahdollisimman monille.

 

Ryhmäkuvaukset:
6-7v ryhmä, 8-10v ryhmä, 11- 14 ryhmä Ryhmissä käydään ohjaajajohtoisesti läpi sirkuksen päälajit ikäryhmään ja taitotasoon soveltaen. Päälajit ovat akrobatia, ilma-akrobatia, jongleeraus, tasapainolajit ja esiintyminen. Keväällä harjoitellaan jokaisessa ryhmässä oma esitysnumero, jossa oppilaat pääsevät näyttämään pienen palan vuoden aikana oppimistaan sirkustaidoista. Esiintyminen näissä ryhmissä on aina täysin vapaaehtoista. Tunnit painottuvat akrobatian harjoitteluun. Harjoitukset sisältävät mm. kuperkeikkoja, kärrynpyöriä ja käsinseisontaa sekä vaihdellen eri sirkuslajeja. Tutuiksi tulevat mm. ilma-akrobatian, jongleerauksen, pariakrobatian ja nuorallakävelyn perusteet. Opetus jakaantuu syyslukukaudella karkeasti seuraavasti: lattia-akrobatia (40%), jongleeraus (15%), tasapainoilu (15%), ilma-akrobatia (15%), ryhmäakrobatia (15%).

Taitosirkus Aikuisille (yli 15vuotiaille) suunnattua monipuolista sirkusharjoittelua. Harjoitukset painottuvat hyvään kehonhallintaan, lihasvoiman kehittämiseen, liikkuvuuden parantamiseen ja kaikkien sirkuksen peruslajien läpikäyntiin. Permantoakrobatiaa on mukana jokaisessa harjoituksessa vähintään alkulämmittelyssä (mm. kuperkeikat, kärrynpyörät ja erilaiset käsinseisontaharjoitteet). Kauden aikana tutustutaan ilma-akrobatiaan (mm.trapetsi, vertikaalikangas), akrobatiaan, ryhmäakrobatiaan (mm. pariakrobatia, banquine ja pyramidit), jongleeraukseen (mm. pallot, keilat, diabolo) ja erilaisiin tasapainolajeihin (mm. tasapainolauta, tiukkanuora, slackline, yksipyöräinen). Omalla kehonpainolla toteutetaan paljon erilaisia toiminnallisia sirkusharjoitteita jokaisissa harjoituksissa. Myös venyttelyllä ja liikkuvuudella on osansa sirkusharjoituksissa. RK

Varustus tunneille
– Liikuntaan soveltuvat vaatteet,
– Tossut/paljaat jalat/sisäkengät
– Sirkuskoululla on kattava välineistö harjoitteluun, omat välineet voi myös tuoda.

Hyvä tietää

Uudet oppilaat voivat käydä kokeilemassa tuntejaan rekisteröitymismaksua vastaan ennen lopullista päätöstä ja lukukausimaksun maksamista. Mikäli tunnit eivät tunnu mieleisiltä tai sopivaa tuntia ei löydy, ilmoittautumisen voi peruuttaa kirjallisesti ennen eräpäivää (21.1.2019) tai, mikäli ilmoittautuminen on tapahtunut kauden jo käynnistyttyä, 14 vrk:n sisällä ilmoittautumisesta.
Ilmoittautuessa maksettu rekisteröitymismaksu 20 euroa oikeuttaa oppilaspaikan varaamiseen haluamastaan ryhmästä ja kahteen kokeilukertaan. Jos oppilas peruu varatun oppilaspaikan, rekisteröintimaksua ei palauteta.

Vanhat oppilaat voivat tarvittaessa peruuttaa oppilaspaikkansa kirjallisesti ennen lukukausimaksun eräpäivää (2.1.2019 mennessä). Ilmoittautumisen yhteydessä maksettua rekisteröitymismaksua ei tuolloin palauteta.

Mikäli oppilaspaikka perutaan eräpäivän jälkeen ja lukukauden ollessa käynnissä, ei maksettuja oppilasmaksuja palauteta takaisin. Erääntyneet oppilasmaksut ovat perintäkelpoisia, mutta tarvittaessa voidaan sopia, että oppilas maksaa peruutukseen asti kertyneistä tunneista kertamaksun 12-20 euroa (tunnin pituudesta riippuen). Tällöin oppilaalta veloitetaan myös peruutusmaksu 25 euroa.

Kevätlukukausimaksun eräpäivä on 21.1.2019.

Lisätietoa:
Rauli Katajavuori
supiainen@supiainen.com
0451209383