Pilke! -esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille

pilkefestivaalijuliste 2019 pohja

PILKE!-festivaali 7.-15.9.2019
PILKE! – esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille!

Pilke! -on esittävän taiteen festivaali, joka tarjoaa laadukasta ohjelmaa lapsille ja nuorille.
Festivaali järjestetään Sirkus Supiaisen NÄYTTÄMÖ-teatterissa Joensuussa. Tällä festivaalilla haluamme tuoda esiin ja edistää lastenkulttuuria, inspiroida ympärillä olevia ihmisiä ja olla rakentamassa parempaa, yhteisöllistä ja tapahtumarikasta Pohjois-Karjalaa. Festivaalin ohjelma koostuu lapsille ja nuorille suunnatuista ammattilaisten toteuttamista sirkus- ja teatteriesityksistä. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös sirkustyöpajoja aiheesta kiinnostuneille.

Liput täältä!

LA 7.9.
Kiertävän tarina klo 16
Taikuri klo 19
1-2-3-TULTA klo 20.30
SU 8.9.
Ulkopuolella klo 18
PE 13.9.
Ulkopuolella klo 18
LA 14.9.
Ulkopuolella klo 18
Yhden miehen sirkus klo 19
SU 15.9.
Ulkopuolella klo 18
Yhden miehen sirkus klo 19

Kiertävän tarina
Miika Nuutisen Kiertävän tarina -esitys on fiktiivinen kertomus perinteisestä sirkuksesta. Se vie katsojan sirkuksen maailmaan ja sen kulisseihin. Se valottaa yleisölle myös esiintyjien taustoja ja tavoitteita.
Mitä kaikkea tapahtuukaan ennen esityksen alkua? Mitä näytöksen päätyttyä? Ja mitä kaikkea uhrauksia ja työtä sirkustähden elämä on vaatinut? Esitys sopii kaikenikäisille.

Taikuri
´Pieteetillä toteutettu illuusion ja silmänkääntötemppujen maailmaan vievä Taikuri-esitys on pienimuotoinen VAU-elämys sekä aikuisille että lapsille.‘ Sanna Jääskeläinen, Karjalainen 26.1.2019
Työryhmä: Rauli Katajavuori ja Miika Nuutinen
Työryhmä Katajavuori & Nuutinen toteuttavat mystisen esityksen taikuudesta. Pintapuolelta Taikuri näyttäytyy äärimmäisen klassisena taikuusesityksenä, mutta samalla teos tulee yllättämään olemalla kaukana siitä mitä taikuudelta odotat. Esityksessä pelataan taikuuden esittämisen perinteen ja muodon pelikentällä. Kaikki tapahtuu paljaasti, ilman taikuutta, mutta silti teos tulee huijaamaan jokaisen.
Taikuri – vie katsojan mukanaan viihdyttävälle matkalle, jossa taikuus on läsnä.
Taikuri on itseasiassa kuin suuri taikatemppu, joka onnistuu olemaan samaan aikaan lumoava ja ajatuksia herättävä kokonaisuus.

Ulkopuolella

Yhden miehen sirkus
Yhden Miehen Sirkus
Esitys ja esiintyminen: Miika Nuutinen

Miika Nuutisen Yhden miehen sirkus –esitys koostuu monipuolisesta ja tasokkaasta jongleerauksesta ja tasapainoilusta. Esityksessä katsojat otetaan mukaan kohteliaasti keskustellen. Miika Nuutinen ottaa yleisön osaksi esitystä ja esityksen aikana useampi henkilö pääsee iästä ja taitotasosta riippumatta osallistumaan ja kurkistamaan sirkustaiteen
saloihin.

2018

Pilke-festivaalijuliste 4PILKE! – esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille!

Sirkus Supiaisen NÄYTTÄMÖllä Joensuussa, 7. – 15.9. Pilkontie 7, Joensuu.

Pilke! -on esittävän taiteen festivaali, joka tarjoaa laadukasta ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Festivaali järjestetään Sirkus Supiaisen uudessa, NÄYTTÄMÖ-teatterissa Joensuussa. Tällä festivaalilla haluamme tuoda esiin ja edistää lastenkulttuuria, inspiroida ympärillä olevia ihmisiä ja olla rakentamassa parempaa, yhteisöllistä ja tapahtumarikasta Pohjois-Karjalaa.

Festivaalin ohjelma koostuu lapsille ja nuorille suunnatuista ammattilaisten toteuttamista sirkus ja teatteriesityksistä. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös sirkustyöpajoja aiheesta kiinnostuneille. Tulevien vuosien Pilke-festivaaleille s kutsumme myös Pohjois-Karjalaiset harrastustoimijat mukaan esittämään lapsien ja nuorten itsensä esittämiä esityksiä hyvällä esityskäyttöön suunnitellulla näyttämöllä.

 

OSTA LIPUT TÄÄLTÄ: LIPUT!

OHJELMA:

Perjantai 7.9.

Vahva nalleOlipa kerran sirkus klo 19 NÄYTTÄMÖLLÄ (liput 10 /15 €)
Ohjaus: Markus Nivala
Esiintyjät: Emma Räisänen, Matti Koskela, Antti Nerg, Markus Nivala
Tuotanto: Sirkus Supiainen
‘Olipa kerran sirkus’ on koko perheelle suunnattu sanaton nykysirkusteos. Esitys kertoo sirkuksen perinteisistä hahmoista sekä esitystyylistä nykysirkuksen keinoin. Humoristinen ilmaisu, fyysinen teatteri sekä vaikuttavat sirkusnumerot takaavat päätähuimaavan sirkuskokemuksen. Esitys sisältää mm. käsilläseisontaa, ilma- ja pariakrobatiaa, jongleerausta sekä paljon komiikkaa!
Esityksen kesto: n.45min
7.9.2018 klo 19.00
8.9. 2018 klo 15.00

 

Lauantai 8.9. klo 12 -24

Päiväohjelmaa pihalla ilmaiseksi klo 12 alkaen (Sirkustyöpajoja ja pieniä esityksiä, Ote-kiipeilykeskuksen avajaistarjouksia, ilmaista kiipeilykokeilua klo 10 -21 ja musiikkia. NÄYTTÄMÖ-teatterin ja OTE-kiipeilykeskuksen avajaisten yhteydessä)

Olipa Kerran sirkus klo 15 NÄYTTÄMÖLLÄ (liput 10 /15 €)

004-RR-V-PaavoPykalainenVILUS klo 18 Ulkona (ilmainen)
VILUS on saksofonisti Suvi Linnovaaran ja nuorataiteilija Vilhelmiina Sinervon tuore yhteisprojekti. VILUS on kahden ystävyksen toive tutkia yhdessä mihin ystävyys voi mennä kun taidot otetaan käyttöön. Esitys on vuoropuhelua liikkeen ja äänen keinoin, toisen impulsseja seuraten ja luottaen hetken luomaan yhteyteen.

ulkopuolella uusi kuvaUlkopuolella klo 19 KUPOLITELTASSA Pilkontie 7 ulkopuolella (liput 10 /15 €)
Ohjaus, lavastus, valosuunnittelu: Rauli Katajavuori
Puvustus: Laura Sariola
musiikki: Olli Jalmari Vainionpää
lavasteiden rakennus: Hannu Multanen
Äänimaisema: Antti Koukonen
Esiintyjät: Jalmari ja Rauli Katajavuori

Ulkopuolella – teos on karhean humoristisesti vakava ideaalikone. Alkulähteenämme ovat sirkus ja musiikki. Syvennymme käsittämättömään ja etsimme syvää kansaperinnettä tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan huviretkelle tienpientareille, joissa resistanssia ei ole.

Esityksen kesto noin 50min

Näytökset:

8.9. NÄYTTÄMÖ, Joensuu, klo 19

 

38238170_2028047683895333_7575562238371561472_nDUO Nerg & Nivala: TulinenTulishow klo 21 ULKONA (ilmainen)

Tästä ei tuliesitys tulisemmaksi kasva, tai ainakaan hauskemmaksi. Nerg ja Nivala esittävät upeaa tulitaidetta turkulaisella huumorilla höystettynä.

Perjantai 14.9.
Tiedeteatteri -esitys Karhunmäen koululla klo 11.45 alkaen 4.-6-luokkalaisille. Tämä vierailu toteutetaan Pilke!-festivaalin ja LUMA Centre of the University of Eastern Finland kanssa.

KiertäväntarinaKiertävän tarina klo 17.30 Kupoliteltassa (liput 10 /15 €)

Lapsille ja perheille. Esitys sisältää tarinoita, ja temppuja.

 

Tervetuloa katsomaan Avoimen Tiedeteatterin: “Kuinka tietokone ajattelee” -tiedeteatteriesitystä 14.9.

Kuinka tietokone ajattelee? Mikä on bitti? Tai looginen portti? Miten transistori liittyy tähän kaikkeen? Vastaukset kaikkiin näihin kysymyksiin selviävät tiedeteatterissa! Tiedeluentoa muistuttavassa esityksessä opettelemme digitaalitekniikan perusteita ja rakennamme yksinkertaisen yhteenlaskukoneen.

Esitys on suomenkielinen ja kestää noin tunnin. Esitystä suositellaan yli 10-vuotiaille.

Tiedeteatteri -esitys perjantaina päivällä kahdesti (ajankohta ja paikka tarkentuu)

Webbisivut: www.tiedeteatteri.fi
Facebook: fb.me/tiedeteatteri

 

Lauantai 15.9.

Kiertävän tarina klo 15 Kupoliteltassa (liput 10 /15 €)

Tiedeteatteri -esitys klo 16 NÄYTTÄMÖLLÄ (liput 10 /15 €)

 

Tukijat: Taike