Supiainen 30v -festivaalit Turussa 13. -18.12.2016

Supiainen 30v –festivaali Turussa 13. -18.12.2016

15231464_10154286866723191_255761058_o

Sirkus Supiainen juhlii kolmekymmnenvuotista olemassaoloaan ja järjestää juhlavuotensa kunniaksi omaa nimeään kantavan Supiainen 30v -festivaalin. Festivaalin ohjelmistossa nähdään niin Supiaisen uusi kantaesitys kuin myös Turun ensi-iltoja sekä vanhoja klassikoita. Tästä ei sirkusfestivaalit parane!
OSTA LIPUT TÄÄLTÄ

Festivaalin näytösajat:
Tiistai 13.12.2016 klo 18:30 Runosirkus (KANTAESITYS)  kesto 50min
Keskiviikko 14.12.2016 klo 18:30 Runosirkus kesto 50min
Keskiviikko 14.12.2016 klo 20:00 Supiainen 30v Gaalanäytös
Torstai 15.12.2016 klo 18.00 Lennä, Lennä
Torstai 15.12.2016 klo 20:00 Supiainen 30v Gaalanäytös
Perjantai 16.12.2016 klo 18 Lennä, Lennä
Perjantai 16.12.2016 klo 20 [heresy] (turun ensi-ilta)
Lauantai 17.12.2016 klo 17 Kuningasohjus
Lauantai 17.12.2016 klo 19 [heresy]

Lauantai 17.12. klo 21 alkavat myös Sirkus Supiaisen ohjelmalliset pikkujoulut. Ohjelmassa Supiaisen esityksiä vuosien varrelta yms. musiikkia ja muuta ohjelmaa.

YLEISÖKESKUSTELUT

taiteilijoiden kanssa esitysten jälkeen 13. – 16.12.

 

Festivaalin ohjelmiston esittelyt:

RUNOSIRKUS (kantaesitys)
Esiintyjät: Juha Rautio (runot, musiikki), Miika Nuutinen (runot, musiikki, sirkus), Rauli Katajavuori (runot, sirkus)
Tuotanto: Sirkus Supiainen

Juha Raution, Miika Nuutisen ja Rauli Katajavuoren folkhenkinen runosirkus-teos yhdistää lavarunouden, jongleerauksen ja singersongwriter-materiaalin hämmentävällä tavalla.

FAQ: Mitä tämä oikein on? Miksi ihmeessä toin lapseni katsomaan tätä? Miten tekstit, musiikki sekä jongleeraus ja muut sirkustekniikat liittyvät toisiinsa? Onko tämä viihdettä vai taidetta? Miksi minä kuulen tästä vasta nyt? Ja miksi tällaista ei tehdä enempää?

Monipuolisuutensa vuoksi Runosirkusta suositellaan niin baareihin kuin suljetuille osastoille. “Näinä aikoina viihde on vaikea laji!”

Esityksen kesto: n.55min

Supiainen 30v gaalanäytös
Sirkus Supiaisen 30-vuotisjuhlaa vietetään myös gaalaohjelman merkeissä. Gaalaohjelma esittelee paloja Sirkus Supiaisen ohjelmistosta vuosien varrelta. Gaalaillan juontaa sirkustaiteen läänintaiteilija Rauli Katajavuori.
mukana esiintymässä ovat mm. Rauli Katajavuori, Sakari Männistö, Laura Sariola, Miika Nuutinen, Antti Nerg, Markus Nivala, Emma Räisänen, Janne Ojajärvi, Laura Vuorjoki-Elo

‘Lennä, lennä’ -sirkusesitys lapsille
‘Tarina ilosta, unelmista, oppimisesta ja ystävyydestä.’
Ohjaus: Markus Nivala
Esiintyjät: Emma Räisänen, Antti Nerg, Pekka Laamanen/Eikka Alatalo, Markus Nivala
Tuotanto: Sirkus Supiainen

‘Lennä, lennä’ on ajatuksia herättävä humoristinen lasten sirkusesitys. Esityksessä yhdistyvät korkeatasoinen sirkustekniikka, vuorovaikutteiset puheosuudet sekä valloittavat persoonat. Esitys sisältää raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita, hervotonta huumoria, rutkasti leikkimieltä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua. Koko perheelle sopiva lasten sirkusesitys sukeltaa kysymysten ja vastausten värikkääseen maailmaan.

Esiintyjät: Emma Räisänen, Antti Nerg, Pekka Laamanen, Markus Nivala
Ohjaus: Markus Nivala
Tuotanto: Sirkus Supiainen
Ikäsuositus: 3+
Esityksen kesto: n.40min

[heresy] (Turun ensi-ilta)
‘Hienoutta, taitoa, outoutta ja yllätyksiä kerrakseen. Illan kuluessa yleisössä näkyi “ei voi olla totta” -eleitä ja hämmennyksen naurunpyrskähdyksiin kietovia reaktioita.’ – Jussi Tosavainen, HS 28.9.2013
Työryhmä
Ohjaus, lavastus: Rauli Katajavuori
Tuotanto: Sirkus Supiainen
Esiintyjät: Antti Nerg, Markus Nivala, Rauli Katajavuori & Laura Vuorjoki-Elo
Musiikki: Laura Vuorjoki-Elo
Pukusuunnittelu: Marjo Haapasalo
Valosuunnittelu: Saija Nojonen
Tarpeiston ja lavastuksen toteutus: Toni Saikkonen
Ääniteknikko: Antti Koukonen
Tukijat:Alfred Kordelinin säätiö, Koneen säätiö, Epic Juggling props, Koistinen kantele, Menu Spaustuve

Nimensä puolesta [heresy] viittaa harhaoppiin ja kerettiläisyyteen eli uskomuksiin ja teorioihin, jotka ovat vahvasti ristiriidassa vakiintuneiden uskomusten ja tottumuksien kanssa. Tämän viitekehyksen sisällä [heresy] tutkii sitä mikä on oleellista, mikä on hallittavissa ja mikä on pyhyyttä. Tämän tutkimuksen taustalla ovat erilaiset taideteoriat, uskontojen käsitykset ja muut todellisuuden ja maailmankaikkeuden syytä, luonnetta sekä perimmäistä totuutta etsivät teoriat. [heresy] sisältää vähäeleistä fyysisen teatterin ja jongleerauksen taidetta, elävää musiikkia ja kyseenalaistamisesta kuten myös itsetietoisuudestakin syntyvää lempeää huumoria. [heresy] on kolmen jonglöörin ja kansanmuusikon vuoropuhelu käsitellen esineitä, arvoituksia ja muita tärkeitä asioita.

[heresy]-esitys sai kantaesityksensä 25.9.2013 Helsingin Cirko-keskuksessa.

Kuningasohjus
Runoja kivusta, kuvia kaipuusta.
Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyminen: Rauli Katajavuori
Lavastus ja puvustus: Laura Poranen
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Teksti/musiikki: John S. Hall/King missile 3
Tuotanto: Sirkus Supiainen

Kuningasohjus on sirkusesitys, joka pohjautuu amerikkalaisen runoilija John S. Hall’in tarkkanäköisiin, yhteiskunnallisesti kantaaottaviin teksteihin ja laulunsanoituksiin. Esityksessä yhdistyvät runous, musiikki ja sirkus. Kuningasohjus on kollaasi ajasta irtileikattuja ajatuksia. Esityksen sisältämä jongleeraus, taikuus ja tasapainoilu kuvittavat, keskustelevat ja hetkittäin riitelevät tarinoiden, musiikin ja tekstin kanssa. Esitys lainaa vaikutteita esitystaiteen eri suunnilta sisältäen viitteitä, vihjauksia ja vaikutteita. Pop-taide ja tämän ajan yhteiskunnallisuus kohtaavat esityksessä, muodostaen naurua sekä hetkiä, jolloin nauru takertuu katsojan kurkkuun. Kuningasohjus saa olon tuntumaan oudon levottomalta, se pakottaa ajattelemaan.

Esityksen ensi-ilta 11.6. 2009 Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla.

Ohjelmassa lisäksi Supiaisen pikkujoulut sisältäen lyhyitä ohjelmia vuosien varrelta yms. muuta lystiä 30v-juhlaohjelmaa.